27 maj 2018
13:00

Nyborg SK

Referat: SSK - Nyborg SK

Fantastisk första halvlek, en av de bättre vi gjort! Energin var hög i laget, organisationen satt perfekt och vi höll ihop laget. Vi var noggranna i försvarsspelet, var först på bollarna och pressade kollektivt till återerövring av boll! Jättefina löpningar i anfallen både på kanten och centralt, hela laget jobbade med, vilket resulterar i 2 mål under första halvlek! Tilde gör 1-0 fantastiskt fint framspelad av Ellen S, Ellen S sätter senare också en fin frispark till 2-0! Nyborgs SK är utspelade och ser jättetrötta ut i slutet på första men går inte att räkna bort, när vi släpper en lösare boll vänder de upp och sätter en hög boll och första halvlek slutar 2-1. Vi har klart fler chanser och har trycket hela första halvlek!

I halvtid pratar vi om att största hotet är att vi blir bekväma, slappnar av och tillåter Nyborgs komma in i matchen. Vi skall hålla samma energi i andra! Spelarna reflekterar att det faktiskt inte var så jobbigt att spela första havlek då vi kollektivt var så samspelta, fantastisk erfarenhet :) Samt att vi stod upp fysiskt, trots att Nyborgs var både större och mer erfarna, och vann de närkamper vi gick in i!!!

Oavsett vilket lag vi möter så har vi kontrollen så länge vi har bollen!

Vi går sen ut och inleder andra otroligt fint med hårt tryck, full energi och får nästan en repris på första målet, Ellen S spelar fram ett perfekt pass till Tilde som löper fint, bryter igenom och sätter 3-1. MEN efter detta händer något?! Vi tror nog att vi har matchen! Så vi drar ned på energin, blir tvåa på bollarna och släpper pressen i avvaktande försvar på spelare så Nyborgs får ytor och kan vända upp spelare och sätta sina pass. Det lägre tempot gynnar Nyborgs som nu får mer energi och vi får jaga förlorade bollar som gör att vi slår bort ännu mer pass. Detta gör att Nyborgs kommer in mer och mer i matchen, blir mer aggresiva och kan trycka in 3-2 på en lös boll i straffområdet samt driva igenom i ytorna och sätta 3-3. Det märks att Nyborgs SK har mer rutin än oss och fortsätter trumma på hela matchen igenom så bra de bara kan, och det ger resultat!

Mycket fint målvaktsspel genom hela matchen och räddar oss ur många situationer! Fina igångsättningar och kreativa lösningar trots att vi får hög press på oss!

En lärdom vi tar med oss! MEN viktigast, detta var i det stora hela en mycket bra genomförd match där vi än en gång visar att vi är en av topplagen i division 4! Grymt bra jobbat hela laget! Nu är vi serieledare :)